Jdi na obsah Jdi na menu
 


HEMOROIDY

30. 3. 2010

 

HEMOROIDY


Při potížích

nastrouhat mrkev a vložit do konečníku, zakrýt plenou a připevnit spod. prádlem a nechat přes noc.

Opakovat, až potíže ustanou. Přes den možno mazat Heparoidem.

 

Zároveň je velmi důležitá otázka vlákniny ve stravě.

Zde doporučuji denně misku salátu

- z 1 mrkve,červené řepy, kousku celeru, kousku černé ředkve ( nebo křen ), 2 – 3 jablek a šťávu z půl citronu ( nebo podle chuti ) na jemno vše nastrouhat za syrova.

Toto množství je na 2 – 3 dny.

Vydrží ve skleničce se šroub. uzávěrem uložené v chladničce.

Pro upravení stolice a poléčení zažív. traktu je vhodné užívat puškvorcový čaj

– 1 čaj.lžička puškvorce do 2dc vody

– večer zalít,

-  ráno slít a užívat 3x denně před a po jídle 1 pol.lžíci.

 

Tento čaj je možno užít i zalitý vař. vodou při žaludečních potížích.

Rovněž je důležité do jídelníčku zařadit více zeleniny např. zeleninové rizoto nebo houbový kuba se zeleninou

– kroupy jsou dobrým lékem pro střeva a pro játra,

pohanku – vysoký obsah rutinu, protože hemoroidy jsou vlastně nemocí krve.

 

Ing Janča

doporučuje ve svém „Velkém receptáři alternativní medicíny“

byliny na úpravu krve jako lnice květel, komonice, routa vonná, kaštan koňský,jinan dvoulaločný (ginko biloba) atd.

Vše možno užívat jako tinkturu.

K tomu se velice dobře hodí jíst bílou pěnovitou hmotu slupek citrusových plodů.

Na potírání kostivalovou mast nebo na postižená místa přikládat pomačkanou vlaštovičníkovou nať

Důležitá je reflex. terapie - masáž bodu tlustého střeva, univerzálního bodu „C“- působí na celou oblast nervovou a univerzální bod hormonální sféry „Br“.

Body možno najít v literatuře ing. Janči.

 

Léčba stravou

Vhodné potraviny:
Čerstvé ovoce a zelenina, nemleté obiloviny a luštěniny, zelenina: celerová nať, brokolice, zelí, salát, petrželka, mrkev, kedlubny, dýně hokaido, ovoce: jablka, banány- dušené, sušené ovoce - švestky, třešně, rozinky, ječmenný slad, rýžový slad, obiloviny: rýže, pohanka, jáhly, ovčí a kozí sýry, sezamové máslo TAHINI, arašídové máslo, luštěninové pomazánky, soja a výrobky z ní - tofu, sojové mléko apod., pšeničné maso Seitan, drůbež a ryby, lněné semínko, sezamové semínko, sluneănicové semínko, dýňové semínko, dostatek tekutin - 100% Sťávy a bylinné čaje (jitrocel, mateřídouška, fenykl, anýz, badyán, zázvor, len, ...)


Nevhodné potraviny:
Cukr a cukrářské výrobky, větší množství chleba a pečiva, tučné sýry, tvrdé sýry, tropické ovoce, mléko, smetana, máslo, ztužené pokrmové tuky typu Rama apod., uzené výrobky, uzené sýry, vepřové maso, vejce, umělá sladidla,


Zakázané potraviny:
Ztužené tuky a oleje, ztužené pokrmové tuky.


Kombinace potravin:
Je dobré nekombinovat obiloviny a ovoce, pouze banán a rozinky je možné přidat k obilovině (do kaše, buchty apod.). Mléčné výrobky je nejlepší jíst samotné a nekonzumovat večer ovoce nekombinovat se zeleninou. Dbejte na přísun zásaditých potravin - ovoce, zelenina, jogurt, soja, mandle, brambory, jáhly, pohanka (kyselinotvorné potraviny - např. maso, vejce, obiloviny, ořechy, sýry, luštěniny). Jídlo by vždy mělo obsahovat zásaditou složku!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA