Jdi na obsah Jdi na menu
 


JAK SPRÁVNĚ VAŘIT ČAJ

14. 4. 2010

JAK SPRÁVNÉ VAŘIT ČAJ

Při přípravě čaje je třeba dbát pouze několika jednoduchých zásad, z nichž nejdůležitější je nenechat se svazovat pravidly.

Tři nejdůležitější věci, které ovlivňují připravený čaj, jsou tyto:


1. Kvalita použité vody
2. Kvalita čaje
3. Příprava


Doporučujeme použít vždy filtrovanou vodu, případně vodu balenou, obecně pak takovou, která je spíše měkčí, neboť v ní se chuťové látky v čaji lépe rozvinou.

Kvalita čaje je rozhodující v tom, jak dobrý nápoj z něj připravíme a kolik nálevů nám poskytne.

Vhodná příprava pak může i celkem běžný čaj povýšit na opravdový zážitek!

 Obrazek

 

DARJEELING ZELENÝ

zalít 80°2min.louhovat 4 Lžičky na ½ litru 2-3 nálevy

 

PU-ER

90°8-10min. 6 Lžiček 2 nálevy

 

LAPACHO

15min. vařit, 15min.louh. 4 Lžičky 1 nálev

MATÉ ZELENÉ

 zalít 90° stále louh. 8 Lžiček 1 nálev

 

BERGAMOT ČERNÝ

zalít 100° 2-3min.louh. 5 Lžiček 1 nálev

 

ZELENÝ ČÍNSKÝ

zalít 60-70° 2-3min.louh. 4 Lžičky 2 nálevy

ROIBOS

zalít 100° 5 min. Louh. 4 Lžičky 1 nálev

 

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

Převzato z čajovny

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA