Jdi na obsah Jdi na menu
 


DÝNĚ HOKKAIDO PRO ZDRAVÍ

12. 1. 2010

  1. WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

     

    Obrazek

     

    1. Dýně s fazolemi Adzuki

Reguluje hladinu cukru v krvi, stabilizuje funkci ledvin, funkci hladiny hormonů, emoce, upravuje krevní tlak, upravuje stolici (jíst 2x týdně), zmírňuje únavu.

Suroviny: fazole ADZUKI, řasa KOMBU, dýně HOKKAIDÓ, sůl

Fazole ADZUKI dáme přes noc namočit. Řasu KOMBU namočíme cca na ½ hodiny, vodu vylijeme.
Do kastrolu dáme na dno řasu, pak fazolky a zalijeme pramenitou vodou do výšky kousek nad fazole. Mírně vaříme 40 minut, pak osolíme (dop. mořská sůl), přidáme na velké kusy nakrájenou dýni –jak vysoko fazolí, tak vysoko dýni. Vaříme ještě ½ hodiny. Pokud je v hrnci málo vody, přiléváme po tyčince nebo po vařeše (pomalu stéká).

  1. Semena dýně Hokkaido

Odstraňují vodu z nohou, kotníků, usnadňuje průchodnost cév, příznivě působí při nafouklé spodní části břicha.

Je možné je jíst vyloupaná nebo uvařit z nich čaj – nevyloupaná zrnka nameleme (lze použít též sušená kúra nebo sušenou dýni) a 1 lžičku vaříme ve 1/4 litru 2 minuty, 10 minut luhovat. Pijeme ráno a večer. Větší účinek mají semena syrová vyloupaná.

Maminkám před porodem a po porodu namočit do slané vody, pak sloupnout a osmažit nebo namočit do sójové omáčky, osmažit a ihned podávat.

  1. Dýně Hokkaido

Celou dýni vložíme do trouby, nasucho opečeme, sloupneme kůru na stůl a okrajujeme – nejlepší úprava

  1. Nápoj ze 4 sladkých zelenin

Zpevňuje ledviny, termoregulace, zahřívá, uklidňuje rozbouřené emoce.

Suroviny: 1 díl(hrnek) karotky, 1 díl cibule, 1 díl zelí, 1 díl dýně Hokkaidó

Suroviny nakrájíme a dáme mírně vařit v pramenité vodě cca 25 minut, pak přidáme špetku soli – vytáhne cukr. Dáme vychladnout a pijeme vlažný (dop. uchovávat v termosce).

  1. Dýňová polévka

Suroviny: 5 velkých cibulí, polovina středně velké dýně Hokkaido, 100% slunečnicový olej, celerová
a petrželová nať

Cibuli osmahneme dozlatova, přidáme sůl, vodu, nakrájenou dýni, nať a 20 minut vaříme.

  1. Tempura

Suroviny: dýně Hokkaido, olej, těstíčko: voda, mouka, kurkuma

Vytvoříme si těstíčko, do něho obalíme tenoučké plátky dýně a smažíme ve žhavém oleji do zlatova.

  1. Dýně pečená v troubě

Suroviny: Dýně, česnek, tymián, muškátový oříšek, sůl

Dýni nakrájíme na plátky, posypeme česnekem, tymiánem, muškátovým oříškem, osolíme a pečeme.

  1. Dýně Hokkaido – proti zácpě

Suroviny: Řasa Wakame, cibule, cibulová nať, naklíčené fazolky Mungo, dýně Hokkaido

Řasu Wakkame (pro uvolnění páteře) spolu s nakrájenou cibulí – hodně, cibulovou natí (pročišťuje střeva, na hučení v uších), naklíčenými sojovými fazolkami Mungo (malé zelené) a nakrájenou dýni Hokkaido vložíme do hrnce a vaříme.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA