Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohanka

20. 1. 2010

,,Pohanka"

 

 Obrazek

 

Příprava a konzumace

 

Pohanku povaříme jen krátce (15 minut) se špetkou soli.

 

Kombinujeme se zeleninovými saláty.     

 

Někteří dokonce tvrdí, že je ideální  pohanku konzumovat jen namáčenou a není nutné ani žádoucí ji tepelně upravovat.

 

Světlou vyloupanou pohanku namočíme přes noc do studené vody a ráno přebytečnou vodu slijeme. Klíčit lze pohanku na vlhkém ubrousku cca 1,5 dne po jejím předchozím namočení na 15 minut, jinak zeslizovatí. Klíčky necháme vyrůst jen do délky samotného semene a pak použijeme do salátů či pomazánek.

 

Neloupanou pohanku lze využít  k přípravě čaje.

 

 PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA